Info behandelingen

Definitieve laserontharing

Nooit geen last meer van vervelende ingroeiende haartjes, ontstekingen of altijd moeten controleren of je wel zo naar buiten kan in je zomers topje. Een gladde en zachte huid is het resultaat na definitief ontharen met de Diode CoolSkin+ Ice Laser.

Wat maakt laserontharing met de Diode CoolSkin+ Ice Laser zo bijzonder?

De Diode CoolSkin+Ice laser maakt gebruik van de SHR techniek. SHR is een vooraanstaande procedure die speciaal ontworpen is om ongewenst haar definitief te verwijderen op een snellere en volledig pijnloze manier. Met SHR kun je behandeld worden ongeacht je huidtype of het seizoen. Permanent ontharen is nu ook volledig pijnloos op de meest gevoelige zones.

Het geheim van de pijnloze SHR techniek is dat enkel de haarfollikel wordt beschadigd. Door een licht vegende paint brush techniek, die met een lage dosis energie meerdere malen de haarfollikel behandelt, is de SHR behandeling kort, comfortabel en leidt bovendien tot uitstekende resultaten.

Omdat de lichtstraal continue in beweging is, worden de behandelingen met de Diode Ice Laser door klanten als pijnloos beschreven. Dit in tegenstelling tot traditionele laser/IPL/VPL ontharing, waarbij een enkele hoge dosis energie de haarfollikel behandelt, wat kan resulteren in een pijnlijke behandeling en potentiële huidbeschadigingen. Definitief ontharen kan veilig en comfortabel op nagenoeg elk lichaamsdeel.

Snelle & comfortabele definitieve ontharing

Moet ik mijn haren laten groeien?

Nee juist niet. We vragen om de haren 48 uur voor de behandeling af te scheren. Wel zien we de beharing eerst graag even om goed te kunnen beoordelen met wat voor haar we te maken hebben. Dit beoordelen we tijdens het intakegesprek.

Hoe vaak heb ik een behandeling nodig?

We hebben gemiddeld 5 tot 7 behandelingen met de Diode Coolskin+ Ice Laser nodig. Dit is wisselend per zone. We bespreken dit tijdens het intakegesprek. Indien er toch een 8e behandeling zou nodig zijn, is deze volledig GRATIS.

Contra-indicaties

Zwangerschap en borstvoeding, epilepsie, pacemaker, diabetes (behandeld met insuline-inspuitingen)

Is er onderhoud nodig na permanent ontharen?

Haren zijn soms in staat zichzelf te herstellen of kunnen door hormoonschommelingen opnieuw worden aangemaakt. Wij adviseren daarom de beharing goed in de gaten te houden en eventueel één keer per jaar een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

Veilig en effectief definitief ontharen

Veilig, definitief èn volledig pijnloos.

Waarom nog twijfelen?

Afspraak maken?

We adviseren om altijd eerst een Intake gesprek te boeken. Dit neemt een half uurtje in beslag. Daarin wordt u de techniek van de Diode CoolSkin+ Ice Laser uitgelegd en worden de te behandelen zones bekeken.  U krijgt ook een korte testsessie op een te behandelen zone.  Hierna beslist u pas of u de laserbehandelingen wenst uit te voeren. Een Intake gesprek is GRATIS.

Zowel het Intakegesprek, als laserbehandelingen kunnen makkelijk online geboekt worden.


Coolifting

Het CooLifting pistool of Beauty Gun schiet onder hoge druk een krachtige CO2-straal van een zeer lage temperatuur op de gezichtsweefsels.

Die straal wordt gecombineerd met een extreem hoge concentratie aan geatomiseerde actieve stoffen.

Het is de snelste en spectaculairste behandeling die er bestaat om de strijd aan te gaan met de gevolgen van het ouder worden.

De combinatie van de koude CO2-straal onder hoge druk en de geatomiseerde actieve stoffen veroorzaakt een (om het even moeilijk te zeggen) paradoxale vaatbeweging: vaatvernauwing gevolgd door vaatverwijding van de microbloedsomloop.

Wanneer ze een zeer koude prikkel ondergaan, trekken de bloedvaten samen en zetten ze weer uit.

Cryoforese en baroforese: De combinatie van de koude en de hoge druk op de huid zorgt ervoor dat de actieve stoffen van CooLifting diep doordringen en de effecten ervan exponentieel toenemen.

De CO2-straal van een zeer lage temperatuur en onder hoge druk activeert de microbloedsomloop. Dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine en zorgt ervoor dat de weefsels meer zuurstof krijgen.

Thermische schok: Stimulatie van de onderliggende weefsels. Die weefsels hebben normaal gezien een temperatuur van ongeveer 36 ºC. De plotselinge extreme koude van het CooLifting pistool veroorzaakt een onmiddellijke en diepgaande reactie van de huid.


Wat zal je tijdens en na de sessie voelen?

De procedure verloopt pijnloos. De druk en de temperatuur van de actieve stoffen die worden toegediend, worden technisch gecontroleerd. Bovendien wordt u geen enkel onbehaaglijk gevoel gewaar. Na de sessie is geen speciale zorg vereist.


Hoeveel sessies heb je nodig?

Na één enkele sessie van 5 minuten met CooLifting ziet je huid er weer net zo uit als 10 jaar geleden. Maar het beste resultaat heb je na 8 weken kuren: 8 behandelingen maximum, soms volstaan 6 er al: afhankelijk van je huidprobleem.

Ik geef je een advies op maat over de tussentijd tot de volgende sessie.


Welk resultaat merk je?

De CooLifting behandeling geeft onmiddellijk resultaat (lifting): de huid wordt gladder, oppervlakkige rimpels verdwijnen en diepe rimpels vervagen. Met een langdurig verjongend effect tot gevolg.


Deze behandeling is niet invasief, dus u kan onmiddellijk uw werkzaamheden verder zetten. Dus geen roodheid, geen downtime, geen korstvormimg achteraf en dus volledig pijnloos!

Biopulse Therapy

Biopulse is een behandeling die zich richt op het extracellulaire weefsel wat zich rondom de cellen bevindt. Normaliter is het extracellulaire weefsel haast niet te behandelen en blijven heel veel gifstoffen en afvalstoffen opgeslagen in huid- en spierweefsel. Deze gifstoffen en vrije radicalen zorgen voor cel sterfte en huidveroudering.


Voordelen BioPulse Therapy behandeling:

Wat kan men bereiken met BioPulse Therapy?

Contra-indicaties – Bij zwangerschap en lactatie


BioPulse Therapy is een 100% natuurlijke, intensieve huidherstellende behandeling op basis van biochemie. Het is ontworpen om snel de gezondheid en het natuurlijk functioneren van de huid te herstellen. Dit gebeurt door het stimuleren van de bloedcirculatie met zuurstofrijk bloed, een sterke enzymatische werking en lymfedrainage. Tevens heeft de behandeling een sterk verstevigende en liftende werking (natural face lifting). We passen tevens 20% pure en stabiele vitamine C en een cocktail van verschillende peptiden toe.

Bevat het synthetische stoffen? Nee, de behandeling is volledig natuurlijk. We gebruiken tijdens de behandeling een speciale mix van natuurlijke stoffen, die verschillende processen op gang brengen. Het stimuleert het lichaam van binnenuit, en maakt gebruik van lichaamseigen reacties. Omdat we stoffen gebruiken die het lichaam direct herkent, is de behandeling zeer effectief.

Hoe werkt het? Het masker bestaat uit twee bioactieve poeders en een activator. Na het aanbrengen, activeert het masker transferase, een overdrachtsenzym die het lichaam o.a. aanzet om zuurstofrijk bloed naar de epidermis te vervoeren. Dit kan een oxygenatie effect geven, waarbij een netwerk van kleine rode bloedvaatjes in de huid te zien is. Dit is een zeer positief, uniek en niet schadelijk effect. Zuurstofrijk bloed is namelijk helderrood van kleur, het vervoeren van dit zuurstofrijke bloed naar de epidermis kan daardoor tijdelijk zichtbaar zijn.

Effectiviteit

– ANTI-AGING – oxygenatie door zuurstofrijk bloed te vervoeren naar de epidermis, via bloedvaatjes en haarvaatjes – stimulatie en verstrakking van de spieren en gezichtscontouren (lifting) – stimulatie van collageenprocessen (aanmaak en regulatie van collageen 1 en 3) – verhoogde opname van peptiden, vitaminen en aminozuren door de huidcellen – verhoogd het energieniveau in de (stam)cellen, waardoor de levensduur van de (stam)cel verlengt wordt – verhelderen van hyperpigmentatie

– PUISTJES / ONZUIVERE HUID – toename van zuurstof in de huid van binnenuit, waardoor bacteriën zoals P.acnes geremd worden – verwijderd dode huidcellen en ontdoet verstopte poriën van de blokkades die de porie afsluiten – reguleert en normaliseert de talgproductie

– STRESS – wegspoelen van gifstoffen en vrije radicalen uit cellen en omliggend weefsel – afvoeren van gifstoffen d.m.v. de activatie van het lymfesysteem – afbreken en bestrijden van vrije radicalen d.m.v. antioxidanten

Wat gebeurt er na de behandeling? De huid kan na de behandeling rood zijn, en er kan een plasma effect (oxygenatie) zijn. Dit is een teken dat de behandeling goed zijn werk gedaan heeft. De roodheid is meestal binnen enkele uren weg, maar in de dagen na de behandeling kan de huid nog af en toe wat rozig zien op de delen waar het masker is aangebracht.Werking Radio Frequentie (RF): 

Radiofrequentie behandeling is gericht op een snelle verandering van de huid. RF-huidcorrectie zorgt zonder pijn voor een merkbare facelift; rimpels worden gladgestreken, de elasticiteit neemt toe en de huid krijgt haar jeugdige uitstraling terug. De methode wordt gebruikt voor verjonging van zowel het gezicht, als van de huid elders op het lichaam.


De methode werkt als volgt: Door golven met een frequentie in het radiospectrum (0,4-9 MHz) wordt in de cellen de stofwisseling geactiveerd. Golven met een hoge frequentie dringen dieper door dan het huidoppervlak. Ze werken in op de lederhuid (de dermis, die het collageen-elastine-structuur van ons gezicht vormt) en de hipodermis (het onderhuids vetweefsel). Door de optredende warmteontwikkeling worden in de huid, die stapsgewijs een deel van haar functies is kwijtgeraakt en die slap en rimpelig is geworden en is gaan hangen, de bloed- en lymfeafvoer en de stofwisseling versterkt. Ook wordt de werking van de speciale verbindingscellen, de fibroklasten en fibroblasten, weer goed op gang gebracht.  Dat wil zeggen, de elastinestructuren kunnen opnieuw worden opgebouwd. De vezels krijgen hun jeugdige tonus terug, trekken samen en zorgen voor een jeugdig, veerkrachtig  gelaat.


Hierbij vinden in de lederhuid merkbare veranderingen plaats. Onder invloed van hoogfrequente golven worden de reeds bestaande collageenvezels elastischer en steviger.  De werking van het eigen collageen, elastine, en hyaluronzuur wordt gestimuleerd. Door de verbeterde bloedsomloop worden de huidcellen beter gevoed, de elasticiteit neemt toe en het gezicht gaat stralen en krijgt een frisse kleur. Maar het belangrijkste is wel het herstel van de inwendige collageenstructuur van de huid, die het meest opvallende effect van een facelift bewerkstelligt.


De werking van de radiogolven is zeer plaatselijk. Daarom kan de behandeling overal op het lichaam worden toegepast:


De RF-Lifting  helpt bij het wegwerken van de slaphangende, oudere huid van het gezicht en elders op het lichaam. Vooral kleine, ondiepe rimpeltjes verdwijnen snel. Het resultaat is een prachtige, elastische, strakke, verjongde en frisse huid!


Huidcorrectie met behulp van radiogolven is een absoluut onschadelijke behandel-methode, tijdens welke u geheel kunt ontspannen en kunt genieten van de verwarmende elektromagnetische golven. De RF-Lifting  is niet seizoensgebonden en de methode is voor alle leeftijden geschikt, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Bij beschadigingen aan het huidoppervlak (dermatitis, eczeem, verwondingen, ontstekingen en dergelijke), metalen lichaamsimplantaten of een cardiostimulator, en ook voor zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, wordt deze behandeling afgeraden.


Buiten kijf staat dat de RF-Lifting een toniserende werking heeft en dat deze voor het herstel van de collageenstructuur in de diepere huidlaag zorgt, met hetzelfde merkbare effect als een operatieve facelift. Maar in dit geval wordt de huid niet uiteen getrokken en wordt deze niet dunner naarmate er meer behandelingen zijn, zoals bij een chirurgische facelift het geval is.  Het is ook opmerkelijk dat het effect gedurende een jaar (al meteen na de RF-faceliftbehandeling) steeds sterker wordt: u gaat er zienderogen jonger uitzien, waarna het resultaat nog lang behouden blijft!


Hoe vaak moet de behandeling gedaan worden?

Voor liftend en verstevigind effect:

Voor afslanking:


RF Behandeling gelaat en lichaam: cellulitis behandeling, versteviging van armen, dijen en billen, vernieuwt elastine en collageen waardoor we een jeugdigere uitsraling krijgen en rimpels zichtbaar verminderen

Bindweefselmassage van het gelaat: aanmaak collageen en elastine op natuurlijke wijze, ideaal na de coolifting behandeling!

Microdermabrasie

Wat is microdermabrasie?

 Het is een cosmetische ingreep waarbij de bovenste  laag van de epidermis, de dode huidcellen dus, verwijderd wordt.

Dit is geheel pijnloos en kan voor elk huidtype zelfs voor de zeer gevoelige huid.

 

Door deze behandeling wordt de celdeling geactiveerd en verjongt het dus ook de huid. Maar er zijn nog  tal van andere voordelen :

 Verminderen van:

 

Heeft een positieve invloed op de huid:

 

De behandeling kan voor het beste effect best een aantal keren gedaan worden ( best 8 à 10 keer)

De behandeling start met een zachte reiniging, gevolgd door de dermabrasie, na de behandeling krijgt u nog een masker en een dagcreme, maar u kan de behandeling op maat verder aanvullen met bvb Coolifting, of een RF behandeling.

Kiest u voor een RF behandeling van het volldedige gelaat dan zit deze behandeling er standaard in.

Biodrainage

Het lymfesysteem speelt een uiterst belangrijke rol in ons immuniteitssysteem en zorgt voor de afvoer van afvalstoffen. Lymfedrainage is een manier om de lymfecirculatie weer op volle toeren te laten draaien en ons natuurlijk afweersysteem te versterken. Slecht of verminderde lymfecirculatie uit zich in verschillende gezondheids- en schoonheidsproblemen: stramme spieren, een futloos gevoel, onzuivere huid, zware benen, vroegtijdige veroudering,... Lymfedrainage haalt naast ziektekiemen en afvalstoffen, ook spanningen en emoties uit het lichaam. Met andere woorden het verwijdert wat er niet thuishoort!


De behandeling omvat:


Biodrainage is ook de ideale aanvulling tijdens de rustperiode van een RF behandeling.

Maar kan uiteraard ook als alleenstaande behandeling gebruikt worden.

Het is een ontspannende weldaad voor het gelaat!

Bindweefselmassage gelaat

Wat is Bindweefselmassage?

Cosmetische bindweefselmassage is een intensieve vorm van massage die erop gericht is om de onderliggende vezels van de huid te stimuleren.

Het wordt ook wel dieptemassage genoemd. Door het gezicht stevig te masseren raakt de huid beter doorbloed en kunnen afvalstoffen sneller afgevoerd worden.

Door deze techniek wordt de huid en het onderliggende bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert het onderliggend bindweefsel.

Wanneer de huid goed doorbloedt is neemt ze ook veel meer stoffen op en zullen de producten die daarna gebruikt worden veel beter opgenomen worden door de huid.

De huid wordt ook strakker en gladder, dus rimpels verminderen en alles wordt gelift omdat het collageen en de elastine geboost worden


Wanneer passen we bindweefselmassage best toe


Contra indicaties:


Hoe vaak?

Het wordt best in kuurvorm gedaan, 1 keer per week van 4 à 6 beurten

Microneedling

Wat is Microneedling?

Microneedling, ook wel bekend onder de naam Mesotherapie, is een effectieve behandeling welke met name

gebruikt wordt voor huidverbetering (anti-aging). “Meso” betekend mid-dermaal, en geeft aan in welk deel van

de huid deze behandeling toegepast wordt.

Microneedling is een behandeling waarbij er met een speciale Pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid

gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via

de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze

kanaaltjes met huideigen, glad collageen.


Collageen

Microneedling richt zich met name op collageenprocessen.

Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er

ontstaan rimpels. Door de Microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes

dicht te maken met collageen.

Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes van binnenuit opgevuld.

Het aangemaakte collageen blijft voor lange tijd aanwezig in de huid, alvorens het door het natuurlijke proces

van het lichaam weer afgebroken wordt. Om het resultaat van de behandeling te behouden, wordt er 3 tot 4

keer per jaar een onderhoudsbehandeling toegepast.


Littekens

Microneedling wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit

littekencollageen, en omdat dit ook een collageenproces is, kunnen we dit reguleren met Microneedling.

Littekencollageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur.We gebruiken

Microneedling om het littekencollageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren.


Grove poriën

Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig, omdat hier collageen voor nodig is.

Tijdens de Microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid,

waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.


Lichaam

Op het lichaam wordt Microneedling toegepast bij zwangerschapsstriemen, sinaasappelhuid en littekens op het

lichaam.


Hyperpigmentatie

De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigment. Het

reguleert de melanocyten en helpt bij het afbreken van melanine-clusters. Ook post-inflammatoire

hyperpigmentatie, wat kan ontstaan na puistjes, kan met Microneedling minder zichtbaar worden.


De behandeling

Na het prepareren van de huid worden er speciale Meso Gels aangebracht.

Hierna beweegt een pen over de huid. 

Nadien wordt een speciaal Aloe Vera Meso Gel Mask aangebracht.

Deze verkoelt en kalmeert de huid, en helpt deze te herstellen. Na de behandeling staat de huid volledig “open”.

Stoffen als parfum, kleurstoffen, synthetische werkstoffen, alcohol etc. kunnen een allergische reactie geven.

Vermijdt ook het aanbrengen van een zonnefactor, direct na de behandeling.


Na 24 uur kan u weer de normale huidverzorging, make-up en een zonnefactor gebruiken.


Wat kan men bereiken met een Microneedling behandeling?

Fijnere poriënstructuur “Opvullen” van rimpels met huideigen collageen

Verhelderen van hyperpigmentatie / melasma Gladdere huid

Verminderen zichtbaarheid van littekens Algehele huidverbetering

Verminderen van Striae (striemen)


Contra-indicaties

Geïrriteerde huid.

 

Klanten die (erg) vatbaar zijn voor het koortslip virus, wordt aangeraden om de klant een aantal dagen voor de behandeling preventief te laten smeren met een koortslipvirus-remmende crème (Zovirax).  Dit vermindert het risico op een uitbraak voor en na de behandeling. 


Hoeveel sessies nodig?

Voor een anti aging behandeling is het heel belangrijk dat deze behandeling max 1 keer per maand gedaan wordt. Tussen 2 sessies zit 28 dagen tot max 3 maanden voor het mooiste resultaat.

Wanneer we een litteken behandelen is het net belangrijk dit om de 2 weken te doen.

Biopeel

De Bio Peel Powder is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden.

Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat. Onze Bio Peel bevat GEEN waterstofperoxide! Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan

 

Werking kruidenpeeling heeft een meervoudige werking:

– “Peelt” de huid, waardoor de dode huidcellen worden verwijderd

– Heeft een sterk antibacteriële werking

– Verkleint de poriën en verkoelt de huid

– Stimuleert de bloedsomloop

– Kalmeert de huid en versnelt de genezing van de huid

– Bevat een complex van vitaminen: vitamine A om de huidstructuur en celvernieuwing te stimuleren, vitamine E tegen vrije radicalen, vitamine B complex om de algemene conditie van de huid te bevorderen

 

De Bio Peel heeft de volgende contra-indicaties: 

- virale infecties (ook bij een koortslip), de infectie kan zich verspreiden 

- kanker, ook wanneer de cliënt nog kankermedicatie inneemt

 - open wondjes 

- actinische keratose 

- bepaalde medicatie De medicatie die een contraindicatie zijn: 

- Retinoïden, Vitamine A-zuur ( 6 weken) 

- Roaccutane / Accutane (isotretinoïne) (in overleg met arts) 

 13

Na de behandeling voelt de huid schoon en glad aan. Ook kan de huid een beetje rood kleuren en trekkerig aanvoelen. In de dagen na de Bio Peel kan de huid wat gaan schilferen en het trekkerige gevoel kan ook nog enkele dagen aanhouden. Tijdens deze fase is de huid hard bezig met het loslaten van meer dode huidcellen en het vernieuwen van de huid. Op deze manier komt na enkele dagen een stralende huid tevoorschijn.

 

Om het beste resultaat te behalen, kan je de Bio Peel in kuurverband doen. Deze kuur bestaat uit 4 tot 6 behandelingen, waarbij je 7 tot 14 dagen tussen de behandelingen houdt. Daarna kan je bijvoorbeeld de Bio Peel behandeling iedere 6 weken ondergaan om het gewenste resultaat te onderhouden.

 

Deze bio-kruidenpeeling kent twee huidreacties:

reactie 1 - directe roodheid en warmte van de huid

reactie 2 - indirecte roodheid en warmte van de huid (dit treed een paar uur later pas op)

De reacties zijn heel normaal, duren maximaal 48 uur en horen bij het proces.

 

Belangrijk om te weten;